Diari de Girona / El Consorci de l´Estany aprèn de Galícia i Portugal en la reproducció de nàiades
GIRONA | P.T.V. El projecte de recuperació de musclos de riu o nàiades que el Consorci de l'Estany duu a terme -ara, en una segona fase del projecte europeu LIFE Potamo Fauna- ha portat els seus tècnics a centres de cria de Galícia i Portugal. L'objectiu d'aquests viatges és millorar la reproducció de nàiades que s'està realitzant al Pla de l'Estany.
Amb aquesta visita, els experts del Consorci de l'Estany han intercanviat coneixements i experiències en la cria de musclos d'aigua dolça. El recorregut va començar a Campello, Lisboa, en un centre dedicat a la gestió d'hàbitats riparis per a la conservació d'invertebrats amenaçats.
Més tard, l'expedició va visitar el centre de reproducció de nàidades a Rego de Mera, situat a Lugo. En aquest equipament gallec també desenvolupen un projecte LIFE que es dedica a la recuperació de nàiade i de rata almesquera i els tècnics del Consorci de l'Estany van tenir accés a unes instal·lacions molt modernes, amb refrigeració d'aigua, sistemes de desinfecció amb ultraviolats, sistemes automàtics de recollida de juvenils, grans tancs amb truites de riu i el procés d'engreix de juvenils, que es fa en recipients tancats amb algues marines.
La darrera aturada va ser a les instal·lacions del Centre d'Investigacions marines de Ribadeo, que depèn de la Xunta de Galícia i es dedica a la investigació per aconseguir la millora de la producció de juvenils de diferents espècies de cloïsses i navalles, que després es donen a les confraries que exploten comercialment aquestes espècies.
Notícia original: Diari de Girona