Tècnics del LIFE Potamo Fauna presenten dues comunicacions al XIV Congrés Luso-Espanyol d’Herpetologia de Lleida

22/12/2016

Entre els dies 5 i 7 d’octubre va tenir lloc a la Universitat de Lleida (UdL) el XIV Congrés Luso-Espanyol d’Herpetologia i el XVIII Congrés Espanyol d’Herpetologia amb la presència d’uns 200 especialistes en rèptils i amfibis de 12 països. Durant aquests tres dies es van tractar diferents reptes d’aquesta ciència al segle XXI com ara la gestió d’espècies invasores i la davallada en poblacions autòctones arran del canvi climàtic provocat per l’escalfament global.

Els experts d’Espanya, Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Estats Units, Canadà, Algèria, Marroc i Tunísia es van centrar en quatre grans blocs temàtics: evolució de les comunitats herpetològiques, catalogació de la biodiversitat, conservació i canvi climàtic, i gestió d’espècies invasores, que constitueixen la segona causa de declivi d’espècies al planeta.

En concret, de l’Oficina Tècnica del LIFE Potamo Fauna hi van assistir quatre tècnics, Joan Budó del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, Ponç Feliu i Teia Puigvert del Consorci del Ter, i Carles Feo del Consorci de l’Estany. Es van presentar quatre pòsters i dues comunicacions orals: “Freshwater turtles control in Banyoles Lake and Ter River (Girona, Catalunya)” a càrrec de Carles Feo i “Captive breeding protocol of European pond turtle (Emys orbicularis) in the Albera Tortoise Breeding Centre. 20 years of experience” per Joan Budó.

Arxivat a: General