C.2 – Reforçaments poblacionals de barb de muntanya Barbus meridionalis i altres peixos hoste d’Unio elongatulus
Es vol consolidar la recuperació de nàiades a través de la recuperació de les poblacions de peixos autòctons hoste de les seves larves, entre ells el barb de muntanya (Barbus meridionalis). En trams concrets dels rius Ter, Fluvià, Llémena, Brugent, Ser, entre altres, es realitzaran reforçaments poblacionals mitjançant traslocaments d’exemplars des d’altres trams fluvials amb poblacions en bon estat.
Els traslocaments de peixos es realitzaran mitjançant captura amb pesca elèctrica i trasllat immediat dels peixos. No es traslocaran peixos d’una conca a una altra. Altres criteris que es tindran en compte són la no afectació a les poblacions font i evitar les traslocacions cap a sectors amb elevada presència d’espècies exòtiques.
El poblament íctic original de les conques del Fluvià i el Ter només inclou 6 espècies d’aigua dolça, de les que només tres són hostes reconegudes de la nàiade, el barb de muntanya, la bagra i la bavosa de riu. En cada sector d’actuació on només existeixi una sola espècie de peix autòctona es repoblarà amb un mínim de 250 exemplars d’una altra espècie. On no n’hi hagi cap, seran uns 250 de dues espècies, una de les quals serà barb de muntanya. En el cas de les campanyes de primavera s’aprofitaran part dels peixos traslocats per a la seva infestació mitjançant gloquidis de nàiade obtinguts al laboratori de cria de nàiades.
RESULTATS ESPERATS
S’espera l’establiment d’entre 12 i 18 nous nuclis estables de barb de muntanya i altres dos peixos autòctons hoste de larves de nàiades, en els sectors a on s’executin els reforçaments poblacions d’aquesta nàiade, i sempre sota el criteri que a mitjà termini coexisteixin amb aquesta nàiade almenys dues espècies íctiques autòctones que resultin adequades per tancar el seu cicle biològic.