Continuen les xerrades al territori per prevenir la introducció d’espècies exòtiques

Xerrada amb el Cos d'Agents Rurals a Banyoles
Xerrada amb el Cos d'Agents Rurals als Aiguamolls de l'Empordà
Xerrada amb col·lectius d'activitats nàutiques a Banyoles
07/07/2016

Aquesta primavera s’han organitzat cinc xerrades i activitats amb col·lectius específics que tenen un paper destacat en la prevenció d’espècies invasores a les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga. L’objectiu és prevenir la introducció del musclo zebrat, així com de noves espècies de crancs i tortugues exòtiques. En total hi han participat 34 persones. Les xerrades han anat a càrrec de l’equip tècnic del LIFE Potamo Fauna.

Hi ha hagut xerrades dirigides als Agents Rurals. En concret, se’n va portar a terme una a Banyoles amb membres del Cos de les comarques del Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès, i una altra al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, on hi van ser presents Agents Rurals de l’Alt Empordà i del Baix Empordà, així com tècnics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i del Parc Natural de Cap de Creus, i membres de l’associació APNAE (Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà) i del Centre de Fauna. El Cos dels Agents Rurals és de gran importància perquè és un col·lectiu professional que passa moltes hores al camp, que intercedeixen i es relacionen amb molts col·lectius diferents i són bons experts en temes de medi natural.

D’altra banda, es va fer una xerrada amb empreses d’activitats nàutiques, on es va posar especial èmfasi en les espècies que poden ser introduïdes a través dels caiacs. També s’han realitzat dues accions més, una xerrada amb alcaldes i regidors de la zona de l’embassament de Susqueda on hi ha previst començar a realitzar activitats nàutiques amb empreses i entitats, així com dues activitats de voluntariat per controlar peixos exòtics i crancs i tortugues.

Arxivat a: General