El projecte Potamo Fauna present en diverses jornades i congressos estatals i europeus

Un moment de la xerrada de Quim Pou a Budapest
Participació en el Congrés Ibèric d'Ictiologia a Múrcia
07/07/2016

Aquest inici d’estiu el coordinador tècnic del LIFE Potamo Fauna, Quim Pou, ha realitzat diferents xerrades i presentacions de pòsters en diverses jornades i congressos.

El 20 de juny va ser a Budapest on va impartir una xerrada en un programa de formació del LIFE Capacity Building (LIFE14 CAP/HW/000010) al Ministeri d’Agricultura, on hi van assistir 60 tècnics hongaresos. Pou va presentar el projecte Potamo Fauna, les accions que es porten a terme, i va parlar també sobre les espècies objectiu del mateix i els resultats esperats. I és que Hongria en el període 2014/2020 ha obtingut un LIFE, de la nova modalitat “Technical Assistance Project”, dirigit a governs i agents que històricament han tingut poc èxit en aconseguir LIFE.

D’altra banda, del 21 al 24 de juny, Quim Pou va presentar tres pòsters en el marc del VI Congrés Ibèric d’Ictiologia que va tenir lloc a Múrcia organitzat per la Societat Ibèrica d’Ictiologia (SIBIC). A més, Pou també va realitzar una breu presentació sobre el projecte que lidera el Consorci de l’Estany, així com va participar en una sessió de debat específica sobre LIFE’s i peixos. Aquesta es va portar a terme el dia 22 de juny i hi van participar nou projectes LIFE. L’objectiu d’aquesta reunió va ser agrupar als beneficiaris del programa LIFE per discutir aspectes dels seus projectes dirigits als peixos i la restauració dels sistemes aquàtics.

Finalment, en el marc del XVIII Congrés de l’Associació Ibèrica de Limnologia que té lloc a Tortosa del 4 al 8 de juliol, s’han presentat dos pòsters relacionats amb el projecte. El congrés està organitzat per l’Associació Ibèrica de Limnologia (AIL) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat de Catalunya. El lema és “L’aigua és vida” i s’hi vol promoure una visió multidisciplinar i innovadora de la Limnologia, que permeti integrar els avanços realitzats en diferents camps del coneixement bàsics de disciplines com l’ecologia, la fisiologia, la química, la física, la geomorfologia i la hidrologia, entre moltes altres; que se sotmeten a anàlisis i debat en la segona zona humida més important de la Mediterrània Occidental. 

Arxivat a: General