El coordinador tècnic del LIFE Potamo Fauna, Quim Pou, participa en la trobada europea sobre espècies exòtiques invasores

Foto de grup
11/12/2017

Aquesta va tenir lloc a Milà els dies 29 i 30 de novembre

El coordinador tècnic del LIFE Potamo Fauna, Quim Pou, va ser present en aquesta trobada organitzada per la unitat LIFE de la Comissió Europea i per la Regió de la Llombardia, amb el recolzament de l'equip extern de Neemo EEIG, com a part del projecte LIFE GESTIRE 2020 (LIFE14 IPE IT 018). En la reunió es va convocar als projectes LIFE i altres organitzacions, per compartir les nombroses experiències i estudis de casos sobre el tema, avaluar la solidesa i les deficiències del programa LIFE en relació amb l'aplicació de la normativa de la Unió Europea sobre espècies invasores i avaluar els desafiaments futurs i les oportunitats. LIFE GESTIRE 2020 és un projecte de natura destinat a implementar una estratègia regional per a la Xarxa Natura 2000 i la biodiversitat a la Llombardia. Entre les accions destinades a millorar l'estat de conservació dels hàbitats i les espècies protegides, el projecte aborda el tema de les espècies exòtiques mitjançant la implementació d'una estratègia regional sobre espècies invasores. La reunió va tenir lloc al Palazzo Lombardia de Milà i va comptar amb més de 100 participants.

Entre les conclusions extretes destaca enfortir el LIFE com un programa específic per fer front a l'amenaça de les espècies invasores, treballar perquè les legislacions de les institucions nacionals i europees en la matèria vagin en la mateixa direcció, assegurar que els projectes LIFE que s'ocupen de les invasores incloguin la prevenció i accions de resposta ràpida, així com promoure una xarxa específica de projectes LIFE centrada en les espècies invasores a nivell de la Unió Europea, entre altres. 

Arxivat a: General