L'exposició sobre espècies autòctones dels nostres rius i el perill de les invasores ha visitat 11 centres educatius aquest primer semestre del 2018

Xerrada a l'escola Gaspar de Queralt
Xerrada a l'Institut Narcís Xifra
Xerrada a l'escola FEDAC Pont Major
Xerrada a l'Institut Anton Busquets i Punset
Xerrada Institut Vall de Llémena
21/06/2018

L'exposició, elaborada a partir del projecte LIFE Potamo Fauna "Conservació de fauna fluvial d'interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga" -finalitzat a finals del 2017-, aquest primer semestre del 2018 s'ha ofert gratuïtament als diferents centres educatius de la conca del riu Ter. Hi va haver una gran demanda i, finalment, ha pogut exposar-se en 11 escoles i instituts. També s'han realitzat 18 visites guiades amb xerrada a la mateixa mostra. 

Els centres escolars que han tingut l'exposició han estat (per ordre d'itinerància): escola Gaspar de Queralt, d'Amer, Institut Castell d'Estela, d'Amer; Institut Narcís Xifra, de Girona; escola Cor de Maria, de la Bisbal d'Empordà; Institut Montsoriu, d'Arbúcies; escola FEDAC Pont Major, de Girona; Institut Anton Busquets i Punset, de Sant Hilari Sacalm; escola Joan Maragall, de Ripoll; Institut Vall de Llémena, de Sant Gregori; escola Juncadella, de la Cellera de Ter; i Institut de Gurb, de Gurb.

Aquesta exposició està formada per 14 plafons i permet treballar diferents espècies autòctones dels nostres rius com el cranc de riu de potes blanques, la tortuga d'estany o les nàiades. També permet conscienciar sobre el perill que suposen les espècies invasores. Els centres educatius, a més, per acabar de treballar l'exposició amb els alumnes, disposen de dossiers didàctics adreçats als alumnes de 3r i 4t de primària i 1r i 2n d'ESO.

El Consorci del Ter continuarà oferint l'exposició a les escoles i instituts el proper curs escolar 2018-2019.

Arxivat a: General