Es constata l’èxit de les primeres translocacions de peixos autòctons

Tram de la Riera d’en Xuncla on enguany s’han alliberat exemplars de barb de muntanya
22/12/2016

Durant l’any 2015 es van dur a terme les primeres translocacions previstes d’espècies de peixos autòctons que són hostes de larves de les nàiades, per al restabliment de poblacions en trams fluvials on havien desaparegut. En el marc del projecte LIFE Potamo Fauna, l’objectiu específic per a aquestes tasques és la recuperació de poblacions de com a mínim dues espècies de peixos autòctons en trams fluvials de la zona d’actuació amb presència de nàiades. Els peixos a translocar provenen de sectors amb poblacions en bon estat, situades dins la mateixa conca, d’on tan sols se n’extreu un petita fracció per a no comprometre’n la seva viabilitat.

Concretament, durant el 2015 es van fer traslocaments de bagra (Squalius laietanus) al curs mitjà de la Llémena, i de bavosa de riu (Salaria fluviatilis) al curs mitjà del Fluvià. Enguany, durant els mostrejos de seguiment de peixos previstos al projecte, s’ha comprovat que aquestes primeres translocacions van resultar exitoses, atès que ambdues espècies han estat retrobades als trams d’alliberament, en abundàncies mitjanes i amb constatació de reproducció recent.

Durant l’any 2016 s’ha prosseguit amb aquesta estratègia basada en els translocaments de peixos, amb nous alliberaments de barb de muntanya (Barbus meridionalis), bagra o bavosa de riu, a altres masses d’aigua de la zona d’actuació del projecte: rius Brugent, Llémena, Ter i Fluvià, Riera d’en Xuncla i Estany de Banyoles. En total s’han traslocat vora 1.500 peixos. 

Arxivat a: General